Станимир Василев

Кои сме ние

Станимир Василев е предприемач и инвеститор.

Той (заедно с Неделчо Спасов) е съосновател на първата компания от Групата на МФГ – Изи Асет Мениджмънт АД. Това става през далечната 2005 г., като идеята на основателите е да се предложи алтернативен и улеснен, иновативен за времето си, достъп до финансиране на потребителите (първоначално само в България, а през годините успешният бизнес модел се прилага в Украйна, Полша, Румъния, Северна Македония). Този бизнес модел работи успешно и към днешна дата, като през годините той е надграждан и допълван.

Станимир Василев е съосновател на МФГ Инвест ЕАД – дружество, чрез което се реализират инвестиции в стартиращи и развиващи се компании, чиято дейност е в сферата на технологичните финансови услуги, електронната търговия, създаване и продажба на технологии, които имат приложение в различни бизнес сфери като, но не само: образование, селско стопанство, сигурност, съхранение на данни и други. Целта на Дружеството е да управлява портфейла си от дялови участия, като подпомага развитието на компаниите чрез предоставяне на дългогодишния опит и експертност на своя екип.

Станимир Василев притежава магистратура по стратегически мениджмънт от университета INSEAD, Сингапур, както и магистратура по финанси от Университета за национално и световно стопанство и магистратура по инженерно дело от Технически университет София.

КАНДИДАТСТВАЙ
Български